top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSteven Fontein

Charme van het seizoen deel I: Januari & februari - Tips Algarve

Bijgewerkt op: 30 jan.

De Charme van het seizoen ..

Wekelijks krijg ik de vraag “Hoe is het weer in februari / maart / december?” en dat is logisch, zeker als je een vakantie aan het plannen bent wil je toch weten wat je kunt verwachten. En ook al is niets zo veranderlijk als het weer, ik kan natuurlijk wel mijn eigen ervaring delen. Wat belangrijk om te weten is: waar kom je voor? Wil je lekker op het strand of aan het zwembad liggen of is een plekje in de zon met een boek jouw ontspanning? Vind je 28+ graden het lekkerst of ben je meer een 22 graden genieter?

Sven en ik zaten gisteren te bedenken dat het goed zou zijn om wat te vertellen over de charmes van het seizoen. We reden namelijk in de cabrio door de heuvels van Santa Catarina, in T-shirtje en korte broek op 25 januari. Het geurde heerlijk omdat vroeg in het jaar de sinaasappel begint te bloesemen. De heuvels waren prachtig roze gekleurd door bloeiende amandelbomen. Nu was het weer met 24 graden heel mooi maar zeker geen uitzondering, met een beetje fantasie had ik ons zelfs op het strand zien liggen. We beschrijven onze tips voor de Algarve.


What to do in Algarve
Vallei met amandelbloesem

Dus hierbij:

Charme van het seizoen deel I: Januari & februari

Het weer:       Om te beginnen, Tavira heeft de meeste zonuren van Europa en heeft officieel een Mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog maar ook de winter is relatief warm en zonnig. In januari en februari varieert de temperatuur overdag normaliter tussen de 16 en 19 graden en is het weer overwegend droog en zonnig afgewisseld met af en toe een regenachtige dag. Zonnige periodes waarbij de temperatuur tot boven de 20 graden oploopt zijn geen uitzondering. Het is niet voor niets dat velen de Algarve kiezen om een maand of langer te ‘overwinteren’, met of zonder werkplek op afstand.

 

Activiteiten:                Toerisme is in dit seizoen een stuk minder prominent, veel restaurantjes zijn een of meer dagen extra per week gesloten maar er is nog volop te genieten.

Het is ideaal weer om te relaxen, er is altijd wel een plekje te vinden om heerlijk te zonnen of je terug te trekken met een boek. Zelf al is het een dagje niet zonnig dan is dit het seizoen bij uitstek voor mooie autoritjes door de authentieke oost-Algarve of misschien zelfs een dagtrip naar Sevilla te maken. Als liefhebber van wandelen, fietsen of golfen kom je zeker nu aan je trekken.

 

Natuur:                       Simpelweg, het is prachtig! De sinaasappels hangen volop in de boomgaarden én de eerste bloesem voor de nieuwe oogst begint uit te lopen. Tussen november en maart valt de meeste regen in de Algarve waardoor de velden nu knettergroen zijn en wilde bloemen volop in bloei staan, dit alles omlijst met de uitbundige roze bloesem van de amandelbomen.

De vogels die in de Algarve broeden komen nu veelal aan en maken zich klaar om te nestelen. In onze boomgaard is er dan ook veel vliegend schoon te zien en zeker de verschillende uilensoorten laten zich luid horen. Het natuurpark Ria Formosa, een prachtige lagune welke zich uitstrekt van Cacela Velha tot voorbij Faro ligt praktisch voor onze deur en is een belangrijke broedplaats voor diverse bijzondere vogelsoorten.

 

Bij ons in de B&B:      Het is laagseizoen, dat wil niet zeggen dat het persé stil is maar we zien gasten die komen als afwisseling op het donkere winterweer van Noord Europa. Door de vloerverwarming en moderne isolatie is het behaaglijk. Regelmatig is het ’s ochtends in het zonnetje al zo fijn dat er buiten ontbeten kan worden. Voor gasten die langer blijven is er goed internet en kunnen we voorzien in een werkplek om op afstand te kunnen werken. Het zwembad verwarmen we in het laagseizoen niet om duurzaamheidsredenen (wel in het voor- en naseizoen) maar menig diehard laat zich niet afschrikken door de temperatuur van de Atlantische oceaan (in februari 17 graden). De aantrekkelijke kamerprijzen in het laagseizoen gecombineerd met de goedkope ticketprijzen maken deze maanden een laagdrempelig en extra interessant alternatief voor het koude Nederland.

241 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page