top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSteven Fontein

“VOORJAAR IN TAVIRA”

Deel II van Charme van het seizoen – maart & april


Hoewel het ook hier in de Algarve gewoon nog voorjaar is lijkt het regelmatig wel zomer. Vorige maand is er nog hoognodige regen gevallen met als resultaat dat alle bermen, tuinen en valleien vol staan met de meest uiteenlopende voorjaarsbloemen en prachtig gele mimosa’s omlijsten vrijwel ieder vergezicht. Wat een prachtig seizoen! Als je, net als wij, tenminste niet onder de indruk bent van af en toe een forse regenbui. We maken heerlijke tochten, onze gasten fietsen en wandelen erop los afgewisseld door een fijne stranddag of lekker zonnen aan ons heerlijk verwarmde zoutwater zwembad.In de tuin en boomgaard is het een drukte van belang: vogels zijn druk in de weer met het maken van nesten, Een hagedisje zoeken de zon op en de eerste kameleon heeft zich al laten zien. Zo ontzettend veel bijen doen zich tegoed aan het weideboeket aan wilde bloemen, sinaasappel bloesem en ander fruit dat we besloten hebben zelf een bijenkast te gaan plaatsen om de natuur een handje te helpen. Met als bijkomend voordeel flink wat van onze eigen weidehoning: graag!

 

Onze olijfbomen (tweehonderdveertig 6-jarige en dertig oude exemplaren) staan ook flink te bloeien, we hopen op een goede productie dit jaar.. dat zal nog een paar maanden afwachten worden om het resultaat echt te kunnen aanschouwen. Voor nu: vooral zorgen dat er voldoende water door de irrigatie stroomt en we de bomen ruimte geven. Het boeket van Spaanse margriet, gele mosterd en wilde venkel staat inmiddels 2 meter hoog, dit zullen we kort te maaien zodat de wind er goed doorheen kan. De olijf doet namelijk aan zogenaamde zelfbestuiving waarbij de wind een essentiële rol speelt.

 

Het toerisme in de Oost-Algarve komt ook weer op gang. Waar in de wintermaanden de toeristen vaak in de minderheid zijn en we vooral omringd zijn door Portugezen zien we weer flink wat zonaanbidders uit Frankrijk, Spanje, Scandinavië en Nederland. Restaurants en terrasjes zijn gezellig druk  maar even van de gebaande paden waan je jezelf alleen in dit prachtig zonnige land! Wat ons betreft heeft het voorjaar heel, heel veel moois te bieden.110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page